Wysłane: Sierpień 23, 2013, 21:31:35
Wysłany przez: Sabina GUDNER, Bytom
|
___________________________________________________________________________________ PODAWANIE TZW. INDEKSU GLIKEMICZNEGO W STOSUNKU DO OK. 30% PRODUKTÓW, TO ZWYCZAJNE BŁĘDY MERYTORYCZNE: Nieprawdy biologiczne, lub raczej prostackie i bezczelne oszustwo wobec łaknących prawdziwej wiedzy otyłych Polaków.
TEN OSZUKAŃCZY PROCEDER JEST KPINĄ Z INTELIGENCJI WSPÓŁCZESNEGO CZŁOWIEKA: Wobec Polaków są to w najwyższym stopniu nieuczciwi, nikczemni propagatorzy kłamstw, którzy będą postawieni przed sądem.
CI PROPAGATORZY TZW. IG, KŁAMIĄ: Najzwyczajniej przyczyniając się do wzrostu zachorowań na cukrzycę typu 2, również szerzenia się plagi otyłości, a nie wykonali najprostszych nawet badań medycznych (elementarne analizy laboratoryjne) i rozpowszechniają pseudo reguły, które nijak nie odnoszą się do rzeczywistości wykreowanej na naszej planecie przez miliony lat; procesem o nazwie życie organizmów żywych. Gołym okiem widać, że Ci specjaliści od IG, cynicznie i bezczelnie potwierdzają nieprawdy biologiczne, które sami głoszą ośmieszając się przy tym skutecznie.
DOPIERO ZAZNAJOMIENIE SIĘ Z TABELAMI IŻ: Produktów sklasyfikowanych w oparciu o wartości liczbowe jako tzw. INDEKS ŻYWIENIOWY TJ. IŻ PRODUKTU, stanowi spójne kompendium wiedzy dającej finale rozwiązania w zakresie zwalczania obu chorób.
TZW. INDEKS GLIKEMICZNY, KTÓRYM TO POLACY SĄ OKŁAMYWANI: Przez ten IG tyją i zaczynają mieć cukrzycę; cała prawda o tym fałszywym i błędnym przekazie została zdemaskowana w książce, pt. PORADNIK ŻYWIENIOWY CZŁOWIEKA W XXI WIEKU. Rozdział nr R46: 5 stron merytorycznego tekstu, oraz dużo przykładów.
___________________________________________________________________________________
|
Wysłane: Sierpień 03, 2012, 22:40:09
Wysłany przez: didia
|
Przy cukrzycy ważnym jest aby dostosować odżywianie do tabel z tzw. __NISKIMI węglowodanami. Są to węglowodany, które po spożyciu podnoszą poziom cukru we krwi maksymalnie do 26% wzrostu, czyli nie nadwyrężają TRZUSTKI. Jemy niskotłuszczowo, 0% negatywnych TOKSYN, energetyczne węglowodany wyłącznie NIE przekraczające po spożyciu DOZWOLONEJ granicy; __czyli 26% wzrostu. Pokarmy o właściwym doborze białek, oraz co niezmiernie istotne, nie zawierające toksyn spowalniających i zatruwających nasze organizmy.
Mając cukrzycę powinniśmy zatem stosować, dietę wg tzw. __NISKICH węglowodanów, tj. do 26% wzrostu, i nie chodzi bynajmniej o ilość czy o to, że są cukry proste lub złożone. Chodzi o to, aby klasyfikować węglowodany wg wzrostu poziomu cukru jaki POWODUJĄ we krwi po spożyciu. Nie uwzględniają tego wymienniki WW węglowodanowe, które pokazują wyłącznie ilości węglowodanów jako ilości, a nie uwzględniają JAKOŚCI !!
Tabele; Dozwolone oraz Zakazane dopełniają właściwej identyfikacji prawd przyrodniczych. Dostosowanie się do tabel ZALECANE i DOZWOLONE pozwala w 2-3 DNI ustabilizować poziom cukru we krwi i NIE jest to TRUDNE !!
nazywa się to "indeks glikemiczny" i każdy cukrzyk poznał zasady, o ile chodzi do dobrej poradni diabetologicznej pozdrawiam, edukatorka diabetologiczna
|
Wysłane: Kwiecień 03, 2011, 01:11:35
Wysłany przez: Hanuska
|
Syrop klonowy może być zdrowszy niż dotychczas przypuszczano - poinformowali naukowcy na dorocznym zjeździe Amerykańskiego Towarzystwa Chemicznego w kalifornijskim mieście Anaheim. Okazuje się, że słodki kanadyjski specjał zawiera wiele związków o działaniu przeciwzapalnym i przeciwnowotworowym.
Zespół z Uniwersytetu Rhode Island zidentyfikował w syropie klonowym 54 związki chemiczne, czyli dwa razy więcej niż stwierdzono dotychczas. Pięć z nich zostało wykrytych po raz pierwszy i występuje tylko w syropie klonowym.
Wiele z zawartych w syropie polifenoli to antyoksydanty, które mają udokumentowane właściwości prozdrowotne. Podobną ilość korzystnych związków można znaleźć m.in. w jagodach, herbacie, czerwonym winie czy nasionach lnu. Z tego względu syrop klonowy zdecydowanie wygrywa z innymi substancjami słodzącymi.
Jak zauważa autor badań dr Navindra Seeram, polifenole z syropu klonowego mogą wspomagać leczenie cukrzycy typu 2. Wstępne testy wykazały bowiem, że hamują one enzymy biorące udział w przemianie węglowodanowej.
Pod tym względem wśród pięciu nowoodkrytych związków na szczególną uwagę zasługuje polifenol nazwany Quebecol (na cześć kanadyjskiej prowincji Quebec), który powstaje podczas procesu wytwarzania syropu z soku klonowego.
"Przewiduje się, że do 2050 roku co trzecia osoba będzie dotknięta cukrzycą typu 2, dlatego coraz więcej ludzi poszukuje zdrowszych diet. Zidentyfikowanie potencjalnych właściwości przeciwcukrzycowych w syropie klonowym jest interesujące zarówno dla społeczności naukowej, jak i dla konsumentów" - mówi dr Seeram.(PAP)
|
Wysłane: Marzec 19, 2011, 21:20:27
Wysłany przez: Sabina GUDNER, Bytom
|
BH.304. MOTTO: CUKRZYCA typu 2, a stabilny poziom cukru przez 24h !! * PRZY CUKRZYCY WAŻNYM JEST, ABY DOSTOSOWAĆ ODŻYWIANIE DO TABEL Z TZW. NISKIMI WĘGLOWODANAMI: Są to węglowodany, które po spożyciu podnoszą poziom cukru we krwi maksymalnie do 26% wzrostu, czyli nie nadwyrężają trzustki. Jemy niskotłuszczowo, 0% negatywnych TOKSYN, energetyczne węglowodany wyłącznie NIE przekraczające po spożyciu DOZWOLONEJ granicy; czyli 26% wzrostu. Pokarmy o właściwym doborze białek, oraz co niezmiernie istotne, nie zawierające toksyn spowalniających i zatruwających nasze organizmy. CHORUJĄC NA CUKRZYCĘ POWINNIŚMY ZATEM, REALIZOWAĆ DIETĘ: Wg tzw. NISKICH węglowodanów, tj. do 26% wzrostu, i nie chodzi bynajmniej o ilość czy o to, że są cukry proste lub złożone. Chodzi o to, aby klasyfikować węglowodany wg wzrostu poziomu cukru jaki POWODUJĄ we krwi po spożyciu. Nie uwzględniają tego wymienniki WW węglowodanowe, które pokazują wyłącznie ilości węglowodanów jako ilości, a nie uwzględniają JAKOŚCI !! TABELE; DOZWOLONE ORAZ ZAKAZANE DOPEŁNIAJĄ WŁAŚCIWEJ IDENTYFIKACJI PRAWD PRZYRODNICZYCH: Dostosowanie się do tabel zalecane i dozwolone pozwala w 2-3 DNI ustabilizować poziom cukru we krwi i NIE jest to TRUDNE. * PAMIĘTAJMY, ŻE POZIOM CUKRU WE KRWI NIE PODNOSI ANI POWIETRZE, ANI WODA MINERALNA, LECZ ZJADANE WĘGLOWODANY: Taki sposób odżywiania jest skuteczny i warto go zastosować OD ZARAZ !! Ostatnie słowo, co oczywiste należy zawsze do naszego lekarza rodzinnego. KONKLUZJA finalna: Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB typu KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk/24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie. R E F L E K S J A: INDEKS ŻYWIENIOWY, a; INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze. IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes. ZOBACZ TEŻ; CUKRZYCA typu 2, wg: IRL KRAKÓW. Książka, pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione. *** Skrót adresu strony w Internecie_______: INSTYTUTIRL ADRES_______: http://www.instytutirl.com.pl/
|
Wysłane: Styczeń 10, 2011, 15:29:43
Wysłany przez: Maciej22
|
Innowacja w leczeniu i pielęgnacji stopy cukrzycowej !! Rekomendowany przez Polskie Stowarzyszenie Diabetyków (PSD) krem PROGENIC firmy GENACTIV, o unikatowej formule opartej na 100% naturalnym Colostrum Bovinum jest przeznaczony do pielęgnacji stóp i rąk. Wspomaga proces trudno gojących się ran m.in.: zespół stopy cukrzycowej, odleżyny, owrzodzenia (w tym owrzodzenia troficzne podudzia). Jest to nowoczesny i niespotykany dotąd produkt na polskim rynku! Więcej informacji oraz możliwośc nabycia kremu PROGENIC, możecie Państwo znaleźć na: www.genimed.net
|
Wysłane: Styczeń 10, 2011, 15:28:57
Wysłany przez: Maciej22
|
Witam, osobiście polecam krem PROGENIC Można go kupić jedynie przez: genimed.net Najważniejsze, że faktycznie działa (w końcu jest rekomendowany przez PSD), tak jak jest to opisane. Dla mnie rewelacja Powodzenia
|
Wysłane: Wrzesień 01, 2010, 20:36:31
Wysłany przez: Arkadiusz MORSE, Przemyśl
|
Przy cukrzycy ważnym jest aby dostosować odżywianie do tabel z tzw. __NISKIMI węglowodanami. Są to węglowodany, które po spożyciu podnoszą poziom cukru we krwi maksymalnie do 26% wzrostu, czyli nie nadwyrężają TRZUSTKI. Jemy niskotłuszczowo, 0% negatywnych TOKSYN, energetyczne węglowodany wyłącznie NIE przekraczające po spożyciu DOZWOLONEJ granicy; __czyli 26% wzrostu. Pokarmy o właściwym doborze białek, oraz co niezmiernie istotne, nie zawierające toksyn spowalniających i zatruwających nasze organizmy.
Mając cukrzycę powinniśmy zatem stosować, dietę wg tzw. __NISKICH węglowodanów, tj. do 26% wzrostu, i nie chodzi bynajmniej o ilość czy o to, że są cukry proste lub złożone. Chodzi o to, aby klasyfikować węglowodany wg wzrostu poziomu cukru jaki POWODUJĄ we krwi po spożyciu. Nie uwzględniają tego wymienniki WW węglowodanowe, które pokazują wyłącznie ilości węglowodanów jako ilości, a nie uwzględniają JAKOŚCI !!
Tabele; Dozwolone oraz Zakazane dopełniają właściwej identyfikacji prawd przyrodniczych. Dostosowanie się do tabel ZALECANE i DOZWOLONE pozwala w 2-3 DNI ustabilizować poziom cukru we krwi i NIE jest to TRUDNE !!
|
Wysłane: Maj 28, 2009, 19:12:38
Wysłany przez: Ania
|
Spróbować to nie wielki koszt a skutek, o ile to prawda, nieprawdopodobny. Podarowanie sobie nowego życia. Studiując strony witarian czytałam o takich przypadkach, ale o stosowaniu zorganizowanych kuracji jeszcze nic mi dotychczas nie wiadomo. Jeśli ktoś się z tym już zetknął w praktyce to bardzo proszę o podzielenie się tą informacją.
|
|