Bochenia
Bochenia » Nasze Zdrowie » 2009 » Maj » Cofanie cukrzycy w 30 dni

Cofanie cukrzycy w 30 dni

Cofanie cukrzycy w 30 dni Jeśli udręką Twojego życia jest CUKRZYCA koniecznie to przeczytaj i obejrzyj zamieszczone tu filmy!

Czy cukrzyca jest rzeczywiście chorobą nieuleczalną?

Współczesna oficjalna medycyna nie zna sposobu jej leczenia, proponując pacjentom codzienne zastrzyki insuliny przez resztę życia.

Tymczasem film przedstawia sześcioro ochotników, których zaproszono do centrum terapii naturalnej w Arizonie na 30 dni. Tyle właśnie trwa program leczenia cukrzycy wyłącznie za pomocą diety.
Diety stricte wegańskiej, gdzie spożywanego jedzenia nie poddaje się obróbce termicznej powyżej 50 st.C. a spożywane warzywa, owoce, orzechy i kiełki pochodzą z upraw ekologicznych. Oto cała tajemnica leczenia cukrzycy.
Poznajemy losy sześciu osób, z których dwójka ma cukrzycę Typu I, pozostali Typ II.

Większość z nich już po 24 godzinach kuracji zaprzestaje brania insuliny oraz przyjmowania jakichkolwiek dodatkowych leków. Obserwujemy postępy w leczeniu, pojawiające się problemy i zachodzącą transformację. Inspirujący dokument.

Warto obejrzeć wszystkie filmy, by później wypróbować na swoim organiźmie. Przecież napewno nie zaszkodzimy sobie a skoro pomaga innym, może również nam pomoże?


1/9

2/9

3/9

< Wstecz123Dalej >


Komentarze (8)

Cofanie cukrzycy w 30 dni - Spróbowac każdy może

Napisane przez Ania, 28 May 2009
Spróbować to nie wielki koszt a skutek, o ile to prawda, nieprawdopodobny. Podarowanie sobie nowego życia. Studiując strony witarian czytałam o takich przypadkach, ale o stosowaniu zorganizowanych kuracji jeszcze nic mi dotychczas nie wiadomo. Jeśli ktoś się z tym już zetknął w praktyce to bardzo proszę o podzielenie się tą informacją.

CUKRZYCA.

Napisane przez Arkadiusz MORSE, Przemyśl, 1 September 2010
Przy cukrzycy ważnym jest aby dostosować odżywianie do tabel z tzw. __NISKIMI węglowodanami. Są to węglowodany, które po spożyciu podnoszą poziom cukru we krwi maksymalnie do 26% wzrostu, czyli nie nadwyrężają TRZUSTKI. Jemy niskotłuszczowo, 0% negatywnych TOKSYN, energetyczne węglowodany wyłącznie NIE przekraczające po spożyciu DOZWOLONEJ granicy; __czyli 26% wzrostu. Pokarmy o właściwym doborze białek, oraz co niezmiernie istotne, nie zawierające toksyn spowalniających i zatruwających nasze organizmy. Mając cukrzycę powinniśmy zatem stosować, dietę wg tzw. __NISKICH węglowodanów, tj. do 26% wzrostu, i nie chodzi bynajmniej o ilość czy o to, że są cukry proste lub złożone. Chodzi o to, aby klasyfikować węglowodany wg wzrostu poziomu cukru jaki POWODUJĄ we krwi po spożyciu. Nie uwzględniają tego wymienniki WW węglowodanowe, które pokazują wyłącznie ilości węglowodanów jako ilości, a nie uwzględniają JAKOŚCI !! Tabele; Dozwolone oraz Zakazane dopełniają właściwej identyfikacji prawd przyrodniczych. Dostosowanie się do tabel ZALECANE i DOZWOLONE pozwala w 2-3 DNI ustabilizować poziom cukru we krwi i NIE jest to TRUDNE !!

PROGENIC

Napisane przez Maciej22, 10 January 2011
Witam, osobiście polecam krem PROGENIC Można go kupić jedynie przez: genimed.net Najważniejsze, że faktycznie działa (w końcu jest rekomendowany przez PSD), tak jak jest to opisane. Dla mnie rewelacja :) Powodzenia

PROGENIC krem

Napisane przez Maciej22, 10 January 2011
Innowacja w leczeniu i pielęgnacji stopy cukrzycowej !! Rekomendowany przez Polskie Stowarzyszenie Diabetyków (PSD) krem PROGENIC firmy GENACTIV, o unikatowej formule opartej na 100% naturalnym Colostrum Bovinum jest przeznaczony do pielęgnacji stóp i rąk. Wspomaga proces trudno gojących się ran m.in.: zespół stopy cukrzycowej, odleżyny, owrzodzenia (w tym owrzodzenia troficzne podudzia). Jest to nowoczesny i niespotykany dotąd produkt na polskim rynku! Więcej informacji oraz możliwośc nabycia kremu PROGENIC, możecie Państwo znaleźć na: www.genimed.net

CUKRZYCA typu 2. Można ją POKONAĆ !!

Napisane przez Sabina GUDNER, Bytom, 19 March 2011
BH.304. MOTTO: CUKRZYCA typu 2, a stabilny poziom cukru przez 24h !! * PRZY CUKRZYCY WAŻNYM JEST, ABY DOSTOSOWAĆ ODŻYWIANIE DO TABEL Z TZW. NISKIMI WĘGLOWODANAMI: Są to węglowodany, które po spożyciu podnoszą poziom cukru we krwi maksymalnie do 26% wzrostu, czyli nie nadwyrężają trzustki. Jemy niskotłuszczowo, 0% negatywnych TOKSYN, energetyczne węglowodany wyłącznie NIE przekraczające po spożyciu DOZWOLONEJ granicy; czyli 26% wzrostu. Pokarmy o właściwym doborze białek, oraz co niezmiernie istotne, nie zawierające toksyn spowalniających i zatruwających nasze organizmy. CHORUJĄC NA CUKRZYCĘ POWINNIŚMY ZATEM, REALIZOWAĆ DIETĘ: Wg tzw. NISKICH węglowodanów, tj. do 26% wzrostu, i nie chodzi bynajmniej o ilość czy o to, że są cukry proste lub złożone. Chodzi o to, aby klasyfikować węglowodany wg wzrostu poziomu cukru jaki POWODUJĄ we krwi po spożyciu. Nie uwzględniają tego wymienniki WW węglowodanowe, które pokazują wyłącznie ilości węglowodanów jako ilości, a nie uwzględniają JAKOŚCI !! TABELE; DOZWOLONE ORAZ ZAKAZANE DOPEŁNIAJĄ WŁAŚCIWEJ IDENTYFIKACJI PRAWD PRZYRODNICZYCH: Dostosowanie się do tabel zalecane i dozwolone pozwala w 2-3 DNI ustabilizować poziom cukru we krwi i NIE jest to TRUDNE. * PAMIĘTAJMY, ŻE POZIOM CUKRU WE KRWI NIE PODNOSI ANI POWIETRZE, ANI WODA MINERALNA, LECZ ZJADANE WĘGLOWODANY: Taki sposób odżywiania jest skuteczny i warto go zastosować OD ZARAZ !! Ostatnie słowo, co oczywiste należy zawsze do naszego lekarza rodzinnego. KONKLUZJA finalna: Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB typu KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk/24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie. R E F L E K S J A: INDEKS ŻYWIENIOWY, a; INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze. IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes. ZOBACZ TEŻ; CUKRZYCA typu 2, wg: IRL KRAKÓW. Książka, pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione. *** Skrót adresu strony w Internecie_______: INSTYTUTIRL ADRES_______: http://www.instytutirl.com.pl/

Odp: Cofanie cukrzycy w 30 dni - Spróbowac każdy może

Napisane przez Hanuska, 2 April 2011
Syrop klonowy może być zdrowszy niż dotychczas przypuszczano - poinformowali naukowcy na dorocznym zjeździe Amerykańskiego Towarzystwa Chemicznego w kalifornijskim mieście Anaheim. Okazuje się, że słodki kanadyjski specjał zawiera wiele związków o działaniu przeciwzapalnym i przeciwnowotworowym.

Zespół z Uniwersytetu Rhode Island zidentyfikował w syropie klonowym 54 związki chemiczne, czyli dwa razy więcej niż stwierdzono dotychczas. Pięć z nich zostało wykrytych po raz pierwszy i występuje tylko w syropie klonowym.

Wiele z zawartych w syropie polifenoli to antyoksydanty, które mają udokumentowane właściwości prozdrowotne. Podobną ilość korzystnych związków można znaleźć m.in. w jagodach, herbacie, czerwonym winie czy nasionach lnu. Z tego względu syrop klonowy zdecydowanie wygrywa z innymi substancjami słodzącymi.

Jak zauważa autor badań dr Navindra Seeram, polifenole z syropu klonowego mogą wspomagać leczenie cukrzycy typu 2. Wstępne testy wykazały bowiem, że hamują one enzymy biorące udział w przemianie węglowodanowej.

Pod tym względem wśród pięciu nowoodkrytych związków na szczególną uwagę zasługuje polifenol nazwany Quebecol (na cześć kanadyjskiej prowincji Quebec), który powstaje podczas procesu wytwarzania syropu z soku klonowego.

"Przewiduje się, że do 2050 roku co trzecia osoba będzie dotknięta cukrzycą typu 2, dlatego coraz więcej ludzi poszukuje zdrowszych diet. Zidentyfikowanie potencjalnych właściwości przeciwcukrzycowych w syropie klonowym jest interesujące zarówno dla społeczności naukowej, jak i dla konsumentów" - mówi dr Seeram.(PAP)

Odp: CUKRZYCA.

Napisane przez didia, 3 August 2012
[quote author=Arkadiusz MORSE, Przemyśl link=topic=46.msg17208#msg17208 date=1283366191]
Przy cukrzycy ważnym jest aby dostosować odżywianie do tabel z tzw. __NISKIMI węglowodanami. Są to węglowodany, które po spożyciu podnoszą poziom cukru we krwi maksymalnie do 26% wzrostu, czyli nie nadwyrężają TRZUSTKI.
Jemy niskotłuszczowo, 0% negatywnych TOKSYN, energetyczne węglowodany wyłącznie NIE przekraczające po spożyciu DOZWOLONEJ granicy; __czyli 26% wzrostu.
Pokarmy o właściwym doborze białek, oraz co niezmiernie istotne, nie zawierające toksyn spowalniających i zatruwających nasze organizmy.

Mając cukrzycę powinniśmy zatem stosować, dietę wg tzw. __NISKICH węglowodanów, tj. do 26% wzrostu, i nie chodzi bynajmniej o ilość czy o to, że są cukry proste lub złożone. Chodzi o to, aby klasyfikować węglowodany wg wzrostu poziomu cukru jaki POWODUJĄ we krwi po spożyciu. Nie uwzględniają tego wymienniki WW węglowodanowe, które pokazują wyłącznie ilości węglowodanów jako ilości, a nie uwzględniają JAKOŚCI !!

Tabele; Dozwolone oraz Zakazane dopełniają właściwej identyfikacji prawd przyrodniczych.
Dostosowanie się do tabel ZALECANE i DOZWOLONE pozwala w 2-3 DNI ustabilizować poziom cukru we krwi i NIE jest to TRUDNE !!

[/quote]nazywa się to "indeks glikemiczny" i każdy cukrzyk poznał zasady, o ile chodzi do dobrej poradni diabetologicznej :) pozdrawiam, edukatorka diabetologiczna

CUKRZYCA CIĄŻOWA. CUKRZYCA TYPU 2. REALNE ZWALCZANIE.

Napisane przez Sabina GUDNER, Bytom, 23 August 2013
___________________________________________________________________________________ PODAWANIE TZW. INDEKSU GLIKEMICZNEGO W STOSUNKU DO OK. 30% PRODUKTÓW, TO ZWYCZAJNE BŁĘDY MERYTORYCZNE: Nieprawdy biologiczne, lub raczej prostackie i bezczelne oszustwo wobec łaknących prawdziwej wiedzy otyłych Polaków. TEN OSZUKAŃCZY PROCEDER JEST KPINĄ Z INTELIGENCJI WSPÓŁCZESNEGO CZŁOWIEKA: Wobec Polaków są to w najwyższym stopniu nieuczciwi, nikczemni propagatorzy kłamstw, którzy będą postawieni przed sądem. CI PROPAGATORZY TZW. IG, KŁAMIĄ: Najzwyczajniej przyczyniając się do wzrostu zachorowań na cukrzycę typu 2, również szerzenia się plagi otyłości, a nie wykonali najprostszych nawet badań medycznych (elementarne analizy laboratoryjne) i rozpowszechniają pseudo reguły, które nijak nie odnoszą się do rzeczywistości wykreowanej na naszej planecie przez miliony lat; procesem o nazwie życie organizmów żywych. Gołym okiem widać, że Ci specjaliści od IG, cynicznie i bezczelnie potwierdzają nieprawdy biologiczne, które sami głoszą ośmieszając się przy tym skutecznie. DOPIERO ZAZNAJOMIENIE SIĘ Z TABELAMI IŻ: Produktów sklasyfikowanych w oparciu o wartości liczbowe jako tzw. INDEKS ŻYWIENIOWY TJ. IŻ PRODUKTU, stanowi spójne kompendium wiedzy dającej finale rozwiązania w zakresie zwalczania obu chorób. TZW. INDEKS GLIKEMICZNY, KTÓRYM TO POLACY SĄ OKŁAMYWANI: Przez ten IG tyją i zaczynają mieć cukrzycę; cała prawda o tym fałszywym i błędnym przekazie została zdemaskowana w książce, pt. PORADNIK ŻYWIENIOWY CZŁOWIEKA W XXI WIEKU. Rozdział nr R46: 5 stron merytorycznego tekstu, oraz dużo przykładów. ___________________________________________________________________________________
 

Napisz komentarz

Tytuł Twojego komentarza
Twoje Imię lub Pseudonim
Twój email
Twój Komentarz
Wpisz tekst po prawej
Jeśli Twój komentarz nie pojawi się od razu po wysłaniu, to znaczy, że został skierowany do moderacji i najprawdopodobniej pojawi się w najbliższym czasie. Przepraszamy za utrudnienie. Pamiętaj, że wszelką ewentualną odpowiedzialność za zamieszczone komentarze biorą ich autorzy. REGULAMIN KOMENTARZY