Bochenia
Bochenia Forum
Kwiecień 20, 2024, 10:47:00 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
 
   Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Odpowiedz  |  Drukuj  
Autor Wątek: Cofanie cukrzycy w 30 dni - Spróbowac każdy może  (Przeczytany 24413 razy)
Ania
Gość


Email
« : Maj 28, 2009, 19:12:38 »
Odpowiedz cytującCytuj

Spróbować to nie wielki koszt a skutek, o ile to prawda, nieprawdopodobny. Podarowanie sobie nowego życia. Studiując strony witarian czytałam o takich przypadkach, ale o stosowaniu zorganizowanych kuracji jeszcze nic mi dotychczas nie wiadomo. Jeśli ktoś się z tym już zetknął w praktyce to bardzo proszę o podzielenie się tą informacją.
Zgłoś do moderatora   Zapisane
Arkadiusz MORSE, Przemyśl
Gość


Email
« Odpowiedz #1 : Wrzesień 01, 2010, 20:36:31 »
Odpowiedz cytującCytuj

Przy cukrzycy ważnym jest aby dostosować odżywianie do tabel z tzw. __NISKIMI węglowodanami. Są to węglowodany, które po spożyciu podnoszą poziom cukru we krwi maksymalnie do 26% wzrostu, czyli nie nadwyrężają TRZUSTKI.
Jemy niskotłuszczowo, 0% negatywnych TOKSYN, energetyczne węglowodany wyłącznie NIE przekraczające po spożyciu DOZWOLONEJ granicy; __czyli 26% wzrostu.
Pokarmy o właściwym doborze białek, oraz co niezmiernie istotne, nie zawierające toksyn spowalniających i zatruwających nasze organizmy.

Mając cukrzycę powinniśmy zatem stosować, dietę wg tzw. __NISKICH węglowodanów, tj. do 26% wzrostu, i nie chodzi bynajmniej o ilość czy o to, że są cukry proste lub złożone. Chodzi o to, aby klasyfikować węglowodany wg wzrostu poziomu cukru jaki POWODUJĄ we krwi po spożyciu. Nie uwzględniają tego wymienniki WW węglowodanowe, które pokazują wyłącznie ilości węglowodanów jako ilości, a nie uwzględniają JAKOŚCI !!

Tabele; Dozwolone oraz Zakazane dopełniają właściwej identyfikacji prawd przyrodniczych.
Dostosowanie się do tabel ZALECANE i DOZWOLONE pozwala w 2-3 DNI ustabilizować poziom cukru we krwi i NIE jest to TRUDNE !!
Zgłoś do moderatora   Zapisane
Maciej22
Gość


Email
« Odpowiedz #2 : Styczeń 10, 2011, 15:28:57 »
Odpowiedz cytującCytuj

Witam, osobiście polecam krem PROGENIC

Można go kupić jedynie przez: genimed.net

Najważniejsze, że faktycznie działa (w końcu jest rekomendowany przez PSD), tak jak jest to opisane. Dla mnie rewelacja Uśmiech

Powodzenia
Zgłoś do moderatora   Zapisane
Maciej22
Gość


Email
« Odpowiedz #3 : Styczeń 10, 2011, 15:29:43 »
Odpowiedz cytującCytuj

Innowacja w leczeniu i pielęgnacji stopy cukrzycowej !!

Rekomendowany przez Polskie Stowarzyszenie Diabetyków (PSD) krem PROGENIC firmy GENACTIV, o unikatowej formule opartej na 100% naturalnym Colostrum Bovinum jest przeznaczony do pielęgnacji stóp i rąk.

Wspomaga proces trudno gojących się ran m.in.: zespół stopy cukrzycowej, odleżyny, owrzodzenia (w tym owrzodzenia troficzne podudzia).

Jest to nowoczesny i niespotykany dotąd produkt na polskim rynku!

Więcej informacji oraz możliwośc nabycia kremu PROGENIC, możecie Państwo znaleźć na: www.genimed.net
Zgłoś do moderatora   Zapisane
Sabina GUDNER, Bytom
Gość


Email
« Odpowiedz #4 : Marzec 19, 2011, 21:20:27 »
Odpowiedz cytującCytuj

BH.304.
MOTTO: CUKRZYCA typu 2, a stabilny poziom cukru przez 24h !!  *

PRZY  CUKRZYCY  WAŻNYM  JEST,  ABY  DOSTOSOWAĆ  ODŻYWIANIE  DO  TABEL  Z  TZW.  NISKIMI  WĘGLOWODANAMI:
Są to węglowodany, które po spożyciu podnoszą poziom cukru we krwi maksymalnie do 26% wzrostu, czyli nie nadwyrężają trzustki. Jemy niskotłuszczowo, 0% negatywnych TOKSYN, energetyczne węglowodany wyłącznie NIE przekraczające po spożyciu DOZWOLONEJ granicy; czyli 26% wzrostu. Pokarmy o właściwym doborze białek, oraz co niezmiernie istotne, nie zawierające toksyn spowalniających i zatruwających nasze organizmy.

CHORUJĄC  NA  CUKRZYCĘ  POWINNIŚMY  ZATEM,  REALIZOWAĆ  DIETĘ:
Wg tzw. NISKICH węglowodanów, tj. do 26% wzrostu, i nie chodzi bynajmniej o ilość czy o to, że są cukry proste lub złożone. Chodzi o to, aby klasyfikować węglowodany wg wzrostu poziomu cukru jaki POWODUJĄ we krwi po spożyciu. Nie uwzględniają tego wymienniki WW węglowodanowe, które pokazują wyłącznie ilości węglowodanów jako ilości, a nie uwzględniają JAKOŚCI !!

TABELE;  DOZWOLONE  ORAZ  ZAKAZANE  DOPEŁNIAJĄ  WŁAŚCIWEJ  IDENTYFIKACJI  PRAWD  PRZYRODNICZYCH:
Dostosowanie się do tabel zalecane i dozwolone pozwala w 2-3 DNI ustabilizować poziom cukru we krwi i NIE jest to TRUDNE.  *

PAMIĘTAJMY,  ŻE  POZIOM  CUKRU  WE  KRWI  NIE  PODNOSI  ANI  POWIETRZE,  ANI  WODA  MINERALNA,  LECZ  ZJADANE  WĘGLOWODANY:
Taki sposób odżywiania jest skuteczny i warto go zastosować OD ZARAZ !! Ostatnie słowo, co oczywiste należy zawsze do naszego lekarza rodzinnego.  

KONKLUZJA finalna:
Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB typu KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk/24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie.

R E F L E K S J A:
INDEKS  ŻYWIENIOWY, a; INDEKS  GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze.  
IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes.
 
ZOBACZ  TEŻ; CUKRZYCA typu 2, wg: IRL KRAKÓW.
Książka, pt._______:  PORADNIK  ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku.
Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione.  ***
Skrót adresu strony w Internecie_______: INSTYTUTIRL
ADRES_______:  http://www.instytutirl.com.pl/

Zgłoś do moderatora   Zapisane
Hanuska
Gość


Email
« Odpowiedz #5 : Kwiecień 03, 2011, 01:11:35 »
Odpowiedz cytującCytuj

Syrop klonowy może być zdrowszy niż dotychczas przypuszczano - poinformowali naukowcy na dorocznym zjeździe Amerykańskiego Towarzystwa Chemicznego w kalifornijskim mieście Anaheim. Okazuje się, że słodki kanadyjski specjał zawiera wiele związków o działaniu przeciwzapalnym i przeciwnowotworowym.

Zespół z Uniwersytetu Rhode Island zidentyfikował w syropie klonowym 54 związki chemiczne, czyli dwa razy więcej niż stwierdzono dotychczas. Pięć z nich zostało wykrytych po raz pierwszy i występuje tylko w syropie klonowym.

Wiele z zawartych w syropie polifenoli to antyoksydanty, które mają udokumentowane właściwości prozdrowotne. Podobną ilość korzystnych związków można znaleźć m.in. w jagodach, herbacie, czerwonym winie czy nasionach lnu. Z tego względu syrop klonowy zdecydowanie wygrywa z innymi substancjami słodzącymi.

Jak zauważa autor badań dr Navindra Seeram, polifenole z syropu klonowego mogą wspomagać leczenie cukrzycy typu 2. Wstępne testy wykazały bowiem, że hamują one enzymy biorące udział w przemianie węglowodanowej.

Pod tym względem wśród pięciu nowoodkrytych związków na szczególną uwagę zasługuje polifenol nazwany Quebecol (na cześć kanadyjskiej prowincji Quebec), który powstaje podczas procesu wytwarzania syropu z soku klonowego.

"Przewiduje się, że do 2050 roku co trzecia osoba będzie dotknięta cukrzycą typu 2, dlatego coraz więcej ludzi poszukuje zdrowszych diet. Zidentyfikowanie potencjalnych właściwości przeciwcukrzycowych w syropie klonowym jest interesujące zarówno dla społeczności naukowej, jak i dla konsumentów" - mówi dr Seeram.(PAP)

Zgłoś do moderatora   Zapisane
didia
Gość


Email
« Odpowiedz #6 : Sierpień 03, 2012, 22:40:09 »
Odpowiedz cytującCytuj

Przy cukrzycy ważnym jest aby dostosować odżywianie do tabel z tzw. __NISKIMI węglowodanami. Są to węglowodany, które po spożyciu podnoszą poziom cukru we krwi maksymalnie do 26% wzrostu, czyli nie nadwyrężają TRZUSTKI.
Jemy niskotłuszczowo, 0% negatywnych TOKSYN, energetyczne węglowodany wyłącznie NIE przekraczające po spożyciu DOZWOLONEJ granicy; __czyli 26% wzrostu.
Pokarmy o właściwym doborze białek, oraz co niezmiernie istotne, nie zawierające toksyn spowalniających i zatruwających nasze organizmy.

Mając cukrzycę powinniśmy zatem stosować, dietę wg tzw. __NISKICH węglowodanów, tj. do 26% wzrostu, i nie chodzi bynajmniej o ilość czy o to, że są cukry proste lub złożone. Chodzi o to, aby klasyfikować węglowodany wg wzrostu poziomu cukru jaki POWODUJĄ we krwi po spożyciu. Nie uwzględniają tego wymienniki WW węglowodanowe, które pokazują wyłącznie ilości węglowodanów jako ilości, a nie uwzględniają JAKOŚCI !!

Tabele; Dozwolone oraz Zakazane dopełniają właściwej identyfikacji prawd przyrodniczych.
Dostosowanie się do tabel ZALECANE i DOZWOLONE pozwala w 2-3 DNI ustabilizować poziom cukru we krwi i NIE jest to TRUDNE !!

nazywa się to "indeks glikemiczny" i każdy cukrzyk poznał zasady, o ile chodzi do dobrej poradni diabetologicznej Uśmiech pozdrawiam, edukatorka diabetologiczna
Zgłoś do moderatora   Zapisane
Sabina GUDNER, Bytom
Gość


Email
« Odpowiedz #7 : Sierpień 23, 2013, 21:31:35 »
Odpowiedz cytującCytuj

___________________________________________________________________________________
PODAWANIE  TZW.  INDEKSU  GLIKEMICZNEGO  W  STOSUNKU  DO  OK.  30%  PRODUKTÓW,  TO  ZWYCZAJNE  BŁĘDY  MERYTORYCZNE:
Nieprawdy biologiczne, lub raczej prostackie i bezczelne oszustwo wobec łaknących prawdziwej wiedzy otyłych Polaków.  

TEN  OSZUKAŃCZY  PROCEDER  JEST  KPINĄ  Z  INTELIGENCJI  WSPÓŁCZESNEGO  CZŁOWIEKA:  
Wobec Polaków są to w najwyższym stopniu nieuczciwi, nikczemni propagatorzy kłamstw, którzy będą postawieni przed sądem.

CI  PROPAGATORZY  TZW.  IG,  KŁAMIĄ:
Najzwyczajniej przyczyniając się do wzrostu zachorowań na cukrzycę typu 2, również szerzenia się plagi otyłości, a nie wykonali najprostszych nawet badań medycznych (elementarne analizy laboratoryjne) i rozpowszechniają pseudo reguły, które nijak nie odnoszą się do rzeczywistości wykreowanej na naszej planecie przez miliony lat; procesem o nazwie życie organizmów żywych. Gołym okiem widać, że Ci specjaliści od IG, cynicznie i bezczelnie potwierdzają nieprawdy biologiczne, które sami głoszą ośmieszając się przy tym skutecznie.  

DOPIERO  ZAZNAJOMIENIE  SIĘ  Z  TABELAMI  IŻ:
Produktów sklasyfikowanych w oparciu o wartości liczbowe jako tzw. INDEKS  ŻYWIENIOWY  TJ. IŻ  PRODUKTU, stanowi spójne kompendium wiedzy dającej finale rozwiązania w zakresie zwalczania obu chorób.

TZW.  INDEKS  GLIKEMICZNY,  KTÓRYM  TO  POLACY  SĄ  OKŁAMYWANI:
Przez ten IG tyją i zaczynają mieć cukrzycę; cała prawda o tym fałszywym i błędnym przekazie została zdemaskowana w książce, pt. PORADNIK  ŻYWIENIOWY  CZŁOWIEKA  W  XXI  WIEKU. Rozdział nr R46: 5 stron merytorycznego tekstu, oraz dużo przykładów.  

___________________________________________________________________________________
Zgłoś do moderatora   Zapisane
Strony: [1]   Do góry
  Odpowiedz  |  Drukuj  
 
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!