Bochenia
Bochenia Forum
Maj 18, 2012, 15:35:28 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strona główna   Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 ... 28 29 [30] 31   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Zaczęłam stosować metodę dr Ashkara i dr Gersona - Tak trzymaj!  (Przeczytany 26428 razy)
MONOI
Gość

Email
« Odpowiedz #435 : Wrzesień 09, 2011, 19:00:47 »

Witam ,czy tu ktoś zagląda?
Bardzo potrzebne mi są te komentarze by wygrać walkę z tym gadem podstępnym.Pani Jola chyba opuściła nas,zajęła się dystrybucją.Wierzyłam ,że nas chorych nie zostawi?No ale chyba tak musi być ,jednemu pod wiatr i pod górę przez całe życie.
Zgłoś do moderatora   Zapisane
Marcin
Gość

Email
« Odpowiedz #436 : Wrzesień 10, 2011, 08:41:36 »

Jeżeli kogoś nie stać na terapię Gersona, można zastosować dietę Budwig, która też jest skuteczna, wszelkie suplementy trzeba stosować z głową było o tym sporo tu pisane, podaje strony o paście Budwig http://www.doktorpokrywka.pl/site/praktyka/wyklady/pasta_dr_budwig.html
 i druga strona http://www.doktorpokrywka.pl/site/praktyka/przepisy/index.html
Jolanta
Gość

Email
« Odpowiedz #437 : Wrzesień 16, 2011, 08:55:54 »

Wpis MONOI pozostawię bez komentarza. Widać każdy może mieć trochę odpoczynku tylko nie ja!!!! Ja nikogo nie opuściłam ani nie pozostawiłam tego forum, ale nieraz mogę też mieć dosyć tematów o chorobach lub wyjechać na kilka dni. Wyjechaliśmy na krótki urlop na działkę na Mazury i było fajnie. Dużo biegania pod lasach, zbierania grzybów, stresy zostały w Warszawie. Z wyjazdami to u nas problem, bo nawet taki krótki na weekend to "ciężarówka" produktów, wyciskarka, ozonator, suplementy itp. Samochód zapakowany po dach, a tam bez żadnego pardonu - ścisła dieta, lewatywy itp. Nawet nie chce się włączać laptopa, tylko pełen luz. Było fajnie ale krótko. Dla mojego męża takie wyjazdy to rewolucja, bo obowiązków ma dużo i pomimo, że tam dom jest duży, to w Warszawie wszystko urządzone i przystosowane do moich potrzeb. W zeszłym roku jeździliśmy rzadko, a w tym kilka razy. Ja nie mam problemu, bo tylko pakuję swoje ciuszki ale mąż ma wszystko pozostałe na głowie. Jak wróciliśmy to zaraz otrzymałam wyniki PET-a - już jestem spokojna i chociaż znałam je telefonicznie już wcześniej, to zawsze jak coś mam na piśmie to jakoś jest ta kropka nad "i". Co do Gersona - to ja w niego bardzo wierzę i wierzę również (dla osób, dla których tamta jest problematyczna) - w dietę makrobiotyczną. Co do diety dr Budwig nie mogę się wypowiadać, ponieważ mnie ona nie przekonuje (ale to moje osobiste zdanie) i nie znam nikogo kto ją stosował. Być może, że jest rewelacyjna, nie twierdzę, ale nic o nie na mogę napisać. Jeżeli poznam kogoś, kto stosując ją miał dobre rezultaty, to po pierwsze o tym napiszę, a po drugie mocno w nią uwierzę. Zawsze uważam, że to jest dobre co nam pomaga i lepiej stosować cokolwiek antyrakowe niż nic! Znam tez wielu rakowców, którzy wierzą wyłącznie w operację, chemie i radioterapię i niczego więcej nie robią, ale wielu z nich już nie ma. To nasz osobisty wybór, ale jak słyszę "ja tak bardzo lubię mięso, że niech będzie co ma być" - to mi ręce opadają, ale nikogo nie przekonuję na siłę. To nic nie da, a po drugie ja nie mam prawa nikomu niczego narzucać. Ja tez nie lubię jak ktoś krytykuje to co robię, bo to wyłącznie moja sprawa. My z mężem coraz bardziej przekonujemy się o słuszności naszej decyzji. Dlaczego? Wszystko wyjaśniają moje badania. Mogę się z każdym założyć, że takich idealnych badań jak ja to nawet nie ma ten, który uważa się za zdrowego. Ja po prostu mam idealnie książkowo!! Dzisiaj jest 22 miesiące od wykrycia w mammografii jakichś nieprawidłowości w mojej piersi i 20,5 miesiąca od zastosowania terapii Gersona, a guz jest mniejszy niż w biopsji i to jest mój i mojego męża największy sukces!!!!!
Andrzej
Gość

Email
« Odpowiedz #438 : Wrzesień 16, 2011, 10:04:42 »

Gratuluję Pani, ale odnośnie końcówki, porównując się osobom zdrową jest Pani w grubym błędzie. Już Pani wyjaśniam, badania kliniczne mają pewną skalę od do i jeżeli człowiek zdrowy nie zażywający suplementów, odżywiający się zdrowo mieści się w tych graniach, lub ma wyniki ponadprzeciętne, to jest to jego prawdziwy obraz zdrowotny, niezafałszowany. Natomiast Pani wyniki, wynikają nie tyle z rzeczywistego stanu zdrowia, co z przyjmowanych suplementów, a to już nie odzwierciedla w pełni Pani naturalnego zdrowia. Już teraz powinna Pani sobie zadać pytanie, co będzie po wygraniu z rakiem? Na pewno permamentne zażywanie suplementów jako zdrowy człowiek, jest niewskazane, bo to stworzy fałszywy obraz zdrowia, ale zaznaczam tu chodzi o zdrową osobę. Pauling też jako zdrowy zażywał codziennie ogromne dawki witaminy C, wyniki miał idealne i ostatecznie odszedł na raka prostaty. Jeszcze raz gratuluję i proszę zastanowić sie nad tym co napisałem.
Jolanta
Gość

Email
« Odpowiedz #439 : Wrzesień 17, 2011, 05:48:07 »

Panie Andrzeju! To co robić? Jaka jest Pana rada?
MONOI
Gość

Email
« Odpowiedz #440 : Wrzesień 21, 2011, 00:27:16 »

Pozdrawiam panią i przepraszam za moją reakcję ,wiem jak pani dzielnie walczy i że są duże
sukcesy w powrocie do zdrowia.Ja też walczę na ile finanse mi pozwalają,żeby nie było przerzutów.Wsparcie męża jakie pani ma to wielkie szczęście.
Ania
Gość

Email
« Odpowiedz #441 : Wrzesień 23, 2011, 11:11:12 »

Pani Jolu bardzo proszę o pomoc i kontakt ze mną.  Chciałabym zacząć stosować tę metodę, ale nie mam pojęcia jak. Wyczytałam, że miała pani czasami robione badania, jakie? u kogo? gdzie znaleźć lekarza, który zaakceptuje tę metodę. Na razie rzuciłam chemię i nie wiem co dalej.
Jolanta
Gość

Email
« Odpowiedz #442 : Październik 02, 2011, 23:57:54 »

Wreszcie...... od wielu dni forum to było niedostępne! Szkoda, że ciągle sa jakieś zawirowania. Mam nadzieję, że to się zmieni na korzyść. Pani Aniu, prosze o kontakt ze mną na adres prywatny.  
Hanuska
Gość

Email
« Odpowiedz #443 : Listopad 19, 2011, 04:26:50 »

Jan
 Najpierw do "asi" - pytanie które zadałas do Jolki60 ( czyli ze starego forum Kota  )było niewłasciwe. Essiac od momentu kiedy zorientowała się ,że ten "DUET" medycznych chopsztaplerów ,czyli ten nawiedzony (chyba przez DIABŁA ) Ashkar i Aleksander Kot z jakiejs wioski spod Leżajska po szkole podstawowej - to ludzie nastawieni jedynie na zdobycie pieniedzy i żerowaniu na ludziach z choroba nowotworowa, czyli inaczej zwykłe hieny cmentarne - zrezygnowała z matody NIA a zawierzyła ( i słusznie medycynie i innym suplementom) i dzieki temu wyszła z choroby.
----------------------------------------
Teraz do Essiac ! Jesteś niesamowitą kobietą.Przeszłas prawdziwą gehennę ze sobą i tragiczny finał z mężem.Walczyłas cały czas z tymi OSZUSTAMI w czym pomagali Ci niektórzy logicznie myślacy ludzie ze starego forum.Udzielałas się na innych forach i piętnowałaś tych padlinożerców których jedynym powodem była chęc zarobienia szybkich pieniędzy.Jak ktoś tu napisał ,własnie te pieniadze porózniły tych ludzików i ich drogi rozeszły się.Teraz Ashkar sprzedaje te swoje wypociny ( ksiazka i DVD) w USA a A.Kot dalej brnie w tym G...nie ale jak widać na nowym forum z mizernym i zerowym skutkiem.Ludzie przjzeli na oczy i olali tą metodę.Jak do tej pory nie ma ani JEDNEGO przypadku uleczenia z raka tą metodą a są same zgony tych którzy w tą metodę zawierzyli.Najlepiej podsumował to wszystko w swoim "eseju" posługujacy sie nikiem Jan Konieczny. Pozdrawiam Cię Essiac!Jesteś THE BEST !!

Jacek
Gość

Email
« Odpowiedz #444 : Listopad 20, 2011, 16:48:03 »

Pani Hanusko, po co pani znowu zaśmieca to forum swoimi bzdurami? czy pani jest w ogóle normalną osobą? kogo interesuja pani bzdury? Niech pani nie niszczy tego co stworzyła Pani Jola, niech pani da spokój chorym, założy swojego bloga i tam wstawia do woli swoje bzdury.
Jolanta
Gość

Email
« Odpowiedz #445 : Listopad 20, 2011, 17:13:56 »

Dziękuję Panie Jacku! Ręce opadają od takich wpisów. Widziałam go już wczoraj, ale od razu uciekłam. Owszem mogę poprosić administratora o jego usunięcie, ale może niech ludzie wiedzą dlaczego nieraz nie chce mi się pisać. Ale nie porzucam tego bloga, bo są tez inni i mam tego dowody na codzień w prywatnej korespondencji, np. kilka dni temu napisał do mnie p. Robert: "Od bardzo dawna śledzę Pani blog z niezwykłą ciekawością. Współczuję niektórych komentarzy. Niektórzy potrzebują gdzieś się wygadać bo normalnie nie mają głosu przez swą głupotę. Tak już jest i nie zmienimy tego. Piszę, gdyż od dawna nie pojawił się żaden wpis na Bochenii. Ani Pani, ani innych ludzi. Jak wspomniałem na początku, śledzę Pani wypowiedzi, gdyż dzięki takim ludziom jak Pani inni mogą mieć jakiekolwiek nadzieje, że wojnę z rakiem można wygrać. Rzadko się zdarza, że ktoś oprócz walki z chorobą znajduje czas na opisywanie swoich przeżyć i znajduje w tym wszystkim siłę by pokrzepiać innych. Jeśli pisze Pani jakiś blog, ale w innym miejscu, to będę wdzięczny za link. Pozdrawiam mocno i życzę zdrowia! - Oczywiście jest to jeden z wielu, ale bardzo miły i potwierdzający sens tego co tu robimy. Wszystkim mi życzliwym bardzo dziękuję i życzę tego co najważniejsze - dużo zdrowia - Jolanta

Jacek
Gość

Email
« Odpowiedz #446 : Listopad 20, 2011, 19:51:50 »

Panie Administratorze, to forum założyła chora osoba, aby pomagać chorym, i Pan jako opiekun forum powinien wyrzucać takie bzdury jakie wypisuje pani Hanuska, dziwi mnie to że Pan do tego dopuszcza, to niczemu dobremu nie służy, a tylko przeszkadza chorym, a nie taki cel jest tego forum. Pan powinien interweniować i taki bzdury usuwać na bierząco.
Alicja
Gość

Email
« Odpowiedz #447 : Grudzień 10, 2011, 16:18:53 »

Dzien dobry pani Jolanto! Przypadkiem znalazlam ten blog. Jestem pod wrazeniem pani dokonan! Bardzo duzo ciekawych spostrzezen sie dowiedzialam, które mam zamiar przekazac dalej. Zycze pani wytrwalosci i calkowitego powrotu do zdrowia! Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki!!! Alicja
Jolanta
Gość

Email
« Odpowiedz #448 : Grudzień 13, 2011, 09:13:19 »

Dziękuję i jeszcze raz dziękuję. Za miłe słowa, za wiarę we mnie. Proszę jednak pamiętać, że bez mojego Najukochańszego Męża nie mogłabym sobie na to pozwolić. Jest to wbrew pozorom bardzo ciężka praca. Widzę jaki jest zmęczony, ale ani razu niczego nie odłożył na później. Podziwiam Jego wytrwałość i dbałość o mnie. Ja tylko jem to co On zrobi, biorę lewatywę z kawy, którą On gotuje, piję Immunocal, który mąż mi przygotuje tak jak i pozostałe suplementy lub krople. Tak szczerze mówiąc to Jemu bardziej należą się te słowa. Ja przyznam się, że lubię te potrawy, może nie wszystkie są moimi ulubionymi, ale i Państwa potrawy też nie wszystkie są smaczne. Ja nie przepadam za śniadaniami, ale już obiad (głownie drugie danie) i kolacja, a po niej obowiązkowa miseczka owocu granatu - jest pyszne. Do picia woda z sokiem cytrynowym jest smaczna. Raz zrobiłam sobie herbatę, która kiedyś lubiłam i ... zostawiłam. Zupełnie mi nie smakowała. Widocznie moje kubki smakowe pracują zupełnie inaczej niż kiedyś. Najgorsze były pierwsze tygodnie, teraz jest fajnie. W ciągu dnia różne owoce a do skubania pestki słonecznika. Naprawdę, każdego mogę namawiać do zmiany swojego sposobu odżywiania, po co czekać na chorobę? Osoby zdrowe mogą dłużej jej unikać. Naprawdę warto.
Kasia
Gość

Email
« Odpowiedz #449 : Grudzień 17, 2011, 23:12:20 »

Pani Jolu czy mogłaby Pani dokładnie napisać jakie suplementy Pani bierze , w jakich ilościach i z czego pije sok zielony, jak urozmaica Pani sobie diętę. Pozdrawiam i życzę zdrowia i wytrwałości zwłaszcza dla Pani męża w przyrządzaniu tego wszystkiego. Bardzo proszę o odpowiedz.
Strony: 1 ... 28 29 [30] 31   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!